Uppercase or lowercase?

-->

Χρήσιμες συμβουλές
H συμβουλή μας γιά σήμερα
 Τρίτη 08/02/2017


Καιρός είναι να ασχοληθούμε και με τα φυτά που έχουμε στις γλάστρες μας. Εάν παρατηρούμε πως οι ρίζες των φυτών μας έχουν βγει από τις τρύπες στράγγισης της γλάστρας (όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία),  ή αφαιρώντας τη γλάστρα οι ρίζες έχουν  "αγκαλιάσει " την "μπάλα" του χώματος (όπως δείχνει η δεύτερη φωτογραφία) είναι καιρός να αλλάξουμε γλάστρα. Χρησιμοποιείστε πιστοποιημένα φυλλοχώματα ή εγγυημένα compost ώστε να προσφέρεται στα φυτά σας αυτό που χρειάζονται για να συνεχίσουν απροβλημάτιστα την ανάπτυξη τους. Μην ξεχνάτε οτι φυτά όπως γαρδένια, καμέλια, αζαλέα και ορτανσία δεν ανέχονται οτιδήποτε χώμα. Επειδή είναι οξύφυλλα "θέλουν" καστανόχωμα η ανάλογο υπόστρωμα χαμηλής οξύτητας.  

---------------------------------------------------------------------------------------------

Γιά την επαναφορά της γονιμότητας σε έδαφος που είχαμε κηπευτικά και θέλουμε να ξαναφυτέψουμε
  Το έδαφος εξαντλείται από τα καλλιεργούμενα-σε αυτό- φυτά γι αυτό και πριν ξαναφυτέψουμε νέα, πρέπει να "μπολιάζεται" με οργανικό χούμο.
  Μία χούφτα geo HUMUS σε κάθε νεόφυτο (τομάτα, αγγούρι, κολοκύθι λάχανο, κουνουπίδι κ.λ.π.) είναι αρκετή για να επαναφέρει την γονιμότητα του εδάφους σε ψηλά επίπεδα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως 50λίτρα geoHUMUS υπερκαλύπτουν ευεργετικά τα αποτελέσματα χρήσης 2 τόνων!!!!!! καλά ζυμωμένης κοπριάς αφού προέρχεται από ειδικές ποικιλίες γαιοσκολήκων εμπλουτισμένο με ένζυμα,ωφέλιμους μικροοργανισμούς, μακροστοιχεία, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες,χουμικά οξέα κ.λ.π.
  Διατίθεται σε συσκευασία των 5 λίτρων, ποσότητα αρκετή για την μεταφύτευση 40-50 νεόφυτων με κόστος 4,50 €.
--------------------------------------------------------------------------------------

Καλοκαίρι,ήλιος,θάλασσα,ξεκούραση,χαλάρωση αλλά και κουνούπια,μύγες,κατσαρίδες και άλλα βαδιστικά,ενοχλητικά έντομα για την αντιμετώπιση των οποίων το DRAKER 10.2 κάνει αυτό που υπόσχεται......http://geoponikhestia.blogspot.gr/p/blog-page_27.html
----------------------------------------------------------------------------------          ΠΑΓΙΔΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΜΥΓΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. “MED FLY STICK”
  Επειδή δεν είναι για όλους εύκολο να χρησιμοποιήσουν την ψεκαστήρα είτε γιατί
δεν έχουν μια τέτοια είτε γιατί δεν θέλουν να χρησιμοποιούν χημικά προστατευτικά
αλλά παρ'όλα αυτά  λαχταρούν να φάνε ένα πορτοκάλι,ένα μανταρίνι ή  ένα μήλο κατ' ευθείαν από την πορτοκαλιά,την μανταρινιά ή
την μηλιά τους αντίστοιχα, η παγίδα  MED FLY STICK είναι η λύση.
  Η μύγα της Μεσογείου ( το θηλυκό άτομο ) εναποθέτει τα αυγά της σε φρούτα που
αρχίζουν να ωριμάζουν,από αυτά εξέρχονται οι προνύμφες (σκουλίκια) οι οποίες
εισέρχονται στο φρούτο από το οποίο τρέφονται καταστρέφοντάς το.
  Η παγίδα  MED FLY STICK” περιέχει (στο εσωτερικό) έντονα ελκυστικό υλικό προκειμένου να
προσελκύσει τη μύγα η οποία κολάει στο εξωτερικό μέρος του stick και… αυτό είναι όλο.
  Κρεμάμε μία παγίδα σε κάθε δένδρο η αν θέλουμε να προστατέψουμε μεμονομένα
δένδρα χρησιμοποιούμε 2 παγίδες στο δένδρο μας.
  Με κόστος 1,80 € προστατεύετε  τα δένδρα σας για 3-4 μήνες.  
----------------------------------------------------------------------------------------

TUTA ABSOLUTA (ΤΟΥΤΑ ΑMΠΣΟΛΟΥΤΑ): 
O ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣΑντιμετωπίστε την TUTA ABSOLUTA ολοκληρωτικά και χωρίς φάρμακα με παγίδα κόλλας LIGHT TRAP. Ο χειρότερος εχθρός της τομάτας έλκεται από το φως και ήδη ξέρουμε ότι κυκλοφορεί τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Τοποθετώντας την παγίδα κόλλας LIGHT TRAP στη μέση περίπου της καλλιεργούμενης έκτασης και σε ύψος 40-50 εκατοστά από το έδαφος, αντιμετωπίζετε το έντομο, συλλαμβάνοντάς το, προτού ξεκινήσει την καταστροφική του δράση στις ντοματιές μας.
Με μία μόνο παγίδα LIGHT TRAP, κόστους 6,5 €, προστατεύουμε καλλιέργεια ντομάτας επιφάνειας τουλάχιστον 200 τ.μ
-----------------------------------------------------------------------------------------


 ΚΑΡΑΦΑΤΜΕ (ο εχθρός του γκαζόν)


  ΣΠΟΝΤΟΠΤΕΡΑ ή ΚΑΡΑΦΑΤΜΕ ( Η κάμπια του γκαζόν )
  Όσο πιο σύντομα εντοπίσετε και αναγνωρίσετε προσβολές από έντομα, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να πετύχετε στην απομάκρυνση τους. Σταχτογκρί κάμπιες: Αυτά τα έντομα μετακινούνται στο ριζικό σύστημα για να μασουλήσουν το χλοοτάπητα.
   Σημάδια που μπορείτε να τις αναγνωρίσετε περιλαμβάνουν καφέ μπαλώματα και πουλιά να τρέφονται από το χλοοτάπητα. Δεύτερο φαινόμενο για να πονηρευτούμε για την ύπαρξη της καραφατμε είναι πτήσεις σφηκών χαμηλά στο γκαζόν και πτήσεις μικρής πεταλουδίτσας επάνω στο γκαζόν λίγο πριν βραδιάσει.  Η ζημιά φαίνεται σαν μεγάλα ακανόνιστα κίτρινα μπαλώματα.
   Οι επεμβάσεις πρέπει να γίνονται τις βραδινές ώρες που το έντομο βγαίνει στην επιφάνεια για να τραφεί. Επειδή η προσβολή συνήθως είναι ραγδαία απευθυνθείτε στο γεωπόνο σας για την έγκαιρη και σωστή καταπολέμηση.